Мігранти з Білорусі перейшли зі стихійного табору до пункту пропуску з Польщею

Читать на русском
Мігранти залишили старий табір на території Білорусі, де знаходилися тиждень, та почали облаштовувати новий табір біля пункту пропуску на кордоні з Польщею.
belta.by

У понеділок, 15 листопада, мігранти залишили старий табір на території Білорусі, де знаходилися тиждень, та почали облаштовувати новий табір біля пункту пропуску на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє видання БелТА.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Новий стихійний табір розташований на білорусько-польському кордоні біля пункту пропуску Брузги. Загалом на сьогодні там ситуація спокійна.

Інформацію, що мігранти перемістили табір до пункту пропуску, підтверджують і польські прикордонники. За їхніми даними, там зібралося близько 3,5 тисячі людей.

«За даними польської поліції, на закритому прикордонному переході в Кузні білоруси зібрали близько 3,5 тис. мігрантів», - написав у Twitter прессекретар міністр, який координує роботу польських спецслужб, Станіслав Жаріна.

Натовп мігрантів складається здебільшого з чоловіків, однак у цій групі також є жінки та діти.

Нагадаємо, сьогодні ЄС затвердив критерії нових санкцій щодо Білорусі за незаконне переправлення мігрантів на територію Євросоюзу.

Україна також вирішила зміцнити кордон із Білоруссю через ситуацію з мігрантами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: