«Північний потік-2» не запрацює раніше травня 2022 року – Bloomberg

Читать на русском
Запуск російського газопроводу Північний потік-2 може затягнутись до травня 2022 року, якщо регулятори використають увесь можливий час на схвалення проєкту.
Reuters

Запуск російського газопроводу «Північний потік-2» може затягнутись до травня 2022 року, якщо регулятори використають увесь можливий час на схвалення проєкту.

Як пише Bloomberg, Федеральне мережеве агентство Німеччини має випустити проєкт рішення про сертифікацію до 8 січня, після чого його передадуть до Єврокомісії.

Конгрес США проти «Північного потоку-2»: які обставини грають на руку УкраїніПалата представників США підтримала поправку до проєкту оборонного бюджету, яка може відстрочити запуск Північного потоку-2 або поставити хрест на проєкті. Чому було прийнято це рішення і якими можуть бути наслідки.

Експерти мають оцінити, чи відповідає газопровід ринковим правилам ЄС, які забороняють одній компанії бути одночасно і власником трубопроводу, і постачальником газу.

Рішення комісії не може зупинити проєкт, але може затримати його схвалення.

Нагадаємо, 26 жовтня Міністерство економіки Німеччини повідомило, що завершило аналіз надійності газових поставок по «Північному потоку-2» і передало його результати Федеральному відомству мереж.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко висловив жаль, що Міністерство економіки та енергетики Німеччини не консультувалося з Україною, приймаючи рішення про сертифікацію російського газопроводу.

Пізніше Байден заявив про важливість підтримки України в ситуації з «Північним потоком-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: