«Нафтогаз» братиме участь у сертифікації СП-2 – Вітренко

Читать на русском

Німецький регулятор BNetzA сьогодні схвалив участь «Нафтогазу» у процедурі сертифікації «Північного потоку-2» - компанія найближчим часом представить свою позицію.

Про це заявив голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

За його словами, схвалення запиту на участь у процедурі сертифікації допоможе дізнатися про позицію та аргументи Nord Stream 2 AG для більшої прозорості процесу запуску газопроводу.

Юрій ВітренкоГолова правління НАК «Нафтогаз України»
Вітренко пообіцяв робити все можливе для зупинки реалізації проєкту «Північний потік 2»Сказано 10 травня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

«Сьогодні німецький регулятор схвалив запит Нафтогазу у процедурі сертифікації Nord Stream 2 AG. Компанія вітає це рішення, адже тепер регулятор має враховувати нашу позицію та аргументи. Це також дозволить дізнатися про позицію та аргументи Nord Stream 2 AG, що означатиме велику прозорість процесу», - заявив голова правління «Нафтогазу».

Водночас, компанія планує виступити проти сертифікації «Північного потоку-2», оскільки він не відповідає законодавству Європи.

«Ми готові надати свою позицію вже найближчим часом. Вона ґрунтується на тому, що «Північний потік-2» не може бути сертифікований без його повної відповідності до європейського законодавства», - зазначив Вітренко.

Раніше повідомлялося, що Німеччина вивчає можливість участі України в сертифікації «Північного потоку-2».

Також нагадаємо, у Німеччині заявили про «безпеку» російського «Північного потоку-2» для газопостачання Європи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: