У Росії на офіційному рівні заявили про створення нової системи ППО С-550

Читать на русском
Офіційно раніше про розробку системи С-550 не повідомлялося. Дані про неї існують на рівні чуток, а характеристики невідомі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Росії на офіційному рівні заявили про розробку нової системи протиповітряної оборони С-550. Досі про її розробку було відомо на рівні чуток, а жодних даних щодо характеристик не наводилося.

Про розробку С-550 офіційно заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу 9 листопада, повідомляє російський Інтерфакс.

«Були розглянуті заходи щодо адекватного реагування на зміни ситуації поблизу російських кордонів. Велику увагу було приділено вдосконаленню системи повітряно-космічної оборони країни. Глава держави особливий акцент зробив на важливості випереджаючого розвитку вітчизняних систем ППО-ПРО, поставок до Збройних Сил систем С-350, С-500, С-550» - сказано в повідомленні.

Кістяком російських сил ППО вважається система ППО С-400 «Тріумф». Також до постановки на озброєння готується система ППО С-500 «Тріумфатор-М» (за іншими даними, С-500 «Прометей») - вона буде надходити у війська з 2022 року.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган підтвердив, що Туреччина рішуче налаштована придбати у Росії ще одну партію самохідних зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони С-400 «Тріумф».

А ще в червні стало відомо, що Москва має намір в найкоротші терміни розглянути питання оснащення сил протиповітряної оборони білоруської армії системами ППО С-400 «Тріумф» і самохідними зенітно-ракетними комплексами «Панцир-С1».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: