Демчишина викликають на допит до ДБР

Читать на русском
Колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина викликають до Держбюро розслідувань як підозрюваного у справі про контрабанду вугілля.
Фото з відкритих джерел.

Колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина викликають до Держбюро розслідувань як підозрюваного у справі про контрабанду вугілля. Минулого тижня йому повідомили про підозру.

Як повідомляє Держбюро розслідувань, проводиться досудове розслідування щодо нардепа від ОПЗЖ Віктора Медвечука, екс-міністра Володимира Демчишина і бізнесмена Сергія Кузяри, які фігурують у так званій вугільній справі про контрабанду палива з окупованого Донбасу.

Нестача вугілля та проблеми з електроенергією: чи справді Україна опинилась на порозі енергетичної кризиЧи загрожує найближчим часом Україні енергетична криза і чи може від цього постраждати населення, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«У зв'язку з викладеним, відповідно до вимог ст. ст. 42, 133, 135 КПК України, Володимир Демчишин викликається до слідчого Державного бюро розслідувань на 10:00 19.11.2021», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня Демчишину вручили підозру у сприянні терористичним організаціям «Л/ДНР».

За даними слідства, він у грудні 2014 - лютому 2015 року призначив на посади держпідприємств на окупованих територіях представників терористичних організацій «Л/ДНР». А також нібито змусив керівництво «Центренерго» укласти кілька угод з ними, в тому числі на поставку вугілля на загальну суму понад 3 млрд гривень.

Раніше було заарештовано учасника незаконної схеми вивезення вугілля з ОРДЛО на 1,5 мільярда гривень.

«Слово і діло» писало про те, як змінювалися запаси запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: