Недовго без роботи: Демчишин увійшов до наглядової ради «Нафтогазу»

Читать на русском
Кандидатура Демчишина була узгоджена комітетом із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств.
Екс-міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин був включений до складу наглядової ради НАК «Нафтогаз України» в якості представника Адміністрації Президента.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, кандидатура Демчишина була узгоджена комітетом із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств.

Міністерство зазначає, що незалежна наглядова рада в «Нафтогазі України» створюється вперше в історії компанії та є складовою частиною загальної реформи системи корпоративного управління.

Зміни в корпоративному управлінні відповідають рекомендаціям Організації економічного співробітництва й розвитку з управління компаніями державної власності з метою зменшення ризиків політичного втручання в їхню роботу. Це також має створити систему управління держкомпаніями, яка відповідає сучасним уявленням.

Голова «Нафтогазу» розповів, як народний депутат намагався продати йому газДепутати Верховної Ради часто звертаються з бізнес-пропозиціями до голови НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва.

«Реформа корпоративного управління «Нафтогазу» має стати успішним прикладом нового підходу до управління держпідприємствами поза політикою. Це забезпечить зняття будь-яких корупційних ризиків», – цитують у повідомленні МЕРТ слова глави відомства Степана Кубіва.

Раніше Демчишин розповів механізм впливу українських олігархів на Міненерго.

Нагадаємо, що цього року НБУ не витрачав резерви на покриття збитків «Нафтогазу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: