Вивезення вугілля з ОРДЛО на 1,5 мільярда: заарештований учасник незаконної схеми

Читать на русском
Суд у Києві взяв під варту учасника незаконної схеми поставок вугілля з окупованих територій на 1,5 млрд грн.
фото з відкритих джерел

Печерський райсуд Києва заарештував учасника схеми незаконного вивезення вугілля з окупованих територій на 1,5 млрд грн, якому напередодні повідомили про підозру.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова в п'ятницю, 24 вересня, в Facebook.

Вугільна галузь: скільки шахт є в Україні та як змінювалися зарплати гірниківЯк змінювалися зарплати та заборгованості у вугільній галузі від початку російської агресії, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурора про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 500 мільйонів гривень», - йдеться в пості.

Генпрокурор уточнила, що правоохоронці проводять слідство у справі про поставки вугілля з тимчасово окупованих територій за рахунок держпідприємств.

За словами генпрокурора, злочини скоювалися наприкінці 2014-початку 2015 років за участю вищих представників влади РФ, які були зацікавлені в економічному розвитку «ЛНР» і «ДНР».

Метою було ослаблення державної та економічної безпеки України.

Особі, яка забезпечувала постачання вугілля з ОРДЛО і контактувала з терористами «ЛНР» і «ДНР», повідомлено про підозру у державній зраді і сприянні діяльності терористичних організацій.

За даними слідства, ця людина контролювала завантаження вагонів, звітувала «кураторам» процесу з української та російської сторони.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше була затримана банда, що крали вугілля з вагонів УЗ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: