Демчишин розповів про вплив українських олігархів на Міненерго

Читать на русском
Якщо рік тому вплив таких олігархів, як Ринат Ахметов чи Ігор Коломойський, на Міністерство енергетики України був значним, то на сьогоднішній день ситуація докорінно змінилася.
Володимир Демчишин

Якщо рік тому вплив таких олігархів, як Ринат Ахметов чи Ігор Коломойський, на Міністерство енергетики України був значним, то на сьогоднішній день ситуація докорінно змінилася.

Про це в інтерв'ю «Апострофу» заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, пише «Слово і Діло».

«Це раніше ми говорили про вплив олігархів на Міністерство, а тепер – навпаки», – заявив міністр.

«Щодо ДТЕК. Ми постійно наступаємо на мозолі щодо тарифів, щодо вартості їхнього вугілля, щодо рівня розрахунків їхнього обленерго. Вони постійно зловживали цим – недоплачували в ринок, завищували собівартість електроенергії, вимагали більш високий тариф і так далі», – розповів Демчишин.

Що ж до «Укртранснафти» Коломойського, то, за словами глави Міненерго, компанія вийшла з-під управління екс-губернатора Дніпропетровської області.

«Укртранснафта» забрала резервуари у КоломойськогоКиївський апеляційний господарський суд сьогодні скасував рішення Господарського суду міста Києва про стягнення з компанії на користь ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття» (контроль акціонерів «ПриватБанку») 106 млн грн у вигляді заборгованості за оренду резервуарних ємностей.

«Минулого року вона погасила 400 мільйонів дивідендів, цьогоріч забрали 2 млрд депозитів з «Привату». Ніхто про це не говорив, а це важливо. Це підприємство, яке наступного року отримає, я думаю, як мінімум мільярд гривень чистого прибутку. Гроші підуть до Бюджету, компанія вчасно виплачує зарплату, фінансує інвестпрограми», – зазначив Демчишин.

Як відомо, зараз тривають торги за посади міністрів нового Кабміну. Прізвища Демчишина в «списку Гройсмана» немає, та й сам кандидат у прем'єри, за деякою інформацією, не бажає бачити Демчишина в своїй команді. Крісло глави Міненерго пророкують нинішньому віце-прем'єру – міністру регіонального розвитку Геннадію Зубку.

Коментуючи своє можливе звільнення, Володимир Демчишин іронізує: «Мене з лютого минулого року Арсеній Петрович звільняє. Я до цього вже звик. Люди звикають до всього».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: