Кулеба у Брюсселі анонсував вісім важливих зустрічей

Читать на русском
Глава МЗС Кулеба сьогодні перебуває з робочим візитом у Брюсселі, під час якого заплановано вісім зустрічей.
facebook.com/dmytro.kuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сьогодні перебуває з робочим візитом у Брюсселі, під час якого заплановано вісім зустрічей.

Про це повідомила пресслужба МЗС у Facebook 15 листопада.

Кулеба сподівається на надання Україні ПДЧ в НАТО у 2022 роціУ Міністерстві закордонних справ сподіваються на надання Україні Плану дії щодо членства в НАТО у 2022 році.

У програмі: переговори з керівництвом НАТО, зустріч із міністрами закордонних справ Молдови та Грузії у форматі Асоційованого тріо, участь у засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС та країн-учасниць Східного партнерства Європейського Союзу, зустріч із міністрами закордонних справ Німеччини та Франції.

«Сьогодні насичений робочий день у Брюсселі. Попереду вісім переговорів: зустрічі з керівництвом НАТО, міністрами закордонних справ окремих країн ЄС, міністрами Асоційованого тріо та трьома міністрами Нормандського формату, а також засідання глав МЗС Євросоюзу та Східного партнерства, спілкування із журналістами», - повідомив Кулеба.

За його словами, у Брюсселі також говоритимуть про подальший розвиток Східного партнерства напередодні саміту 15 грудня.

З керівництвом НАТО Кулеба обговорить новий етап гібридної агресії РФ проти Європи. Наприкінці дня Кулеба проведе окремі переговори з міністрами закордонних справ Німеччини та Франції для активізації роботи у Нормандському форматі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кулеба зустрінеться у штаб-квартирі НАТО з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Ще влітку Кулеба висловив сподівання, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: