Кулеба вирушить до США на засідання з Блінкеном

Читать на русском
Глава МЗС Дмитро Кулеба та держсекретар США Ентоні Блінкен 10 листопада проведуть у Вашингтоні засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США.
Дмитро Кулебафото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та держсекретар США Ентоні Блінкен 10 листопада проведуть у Вашингтоні засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США.

Про це він повідомив на брифінгу у четвер, 4 листопада. Трансляція велася на сторінці МЗС у Facebook.

Перша річниця обрання Байдена: чи вдається американському президенту виконувати обіцянеДжо Байдена рік тому обрали президентом США. Чи вдається йому дотримуватися своїх обіцянок щодо міжнародної та внутрішньої політики – у колонці політолога.

«Вже 10 листопада ми з державним секретарем США Ентоні Блінкеном проведемо у Вашингтоні засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, на якому підпишемо нову Хартію стратегічного партнерства», - повідомив він.

Кулеба наголосив, що Комісія відновить роботу після кількох років перерви та стане драйвером розвитку відносин України та США.

Міністр також зазначив, що нова Хартія стратегічного партнерства буде практичним документом, який відповідає спільним викликам, які зараз стоять перед Україною та США, зміцнює трансатлантичну єдність.

За його словами, на порядку денному засідання Комісії будуть питання оборони України та протидії російській агресії, економіці, енергетиці, інвестиціям, кібербезпеці, боротьбі зі змінами клімату, підтримці внутрішніх трансформацій в Україні.

Нагадаємо, цього тижня президент України Володимир Зеленський на полях кліматичного саміту зустрівся із президентом США Джо Байденом.

Також повідомлялося, що Зеленський обговорив із Блінкеном ситуацію на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: