Кулеба та Боррель обговорили ситуацію на кордоні та на Донбасі

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з високим представником Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем.
mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з високим представником Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем напередодні засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС.

Про це повідомляє пресслужба МЗС у неділю, 14 листопада.

Стратегічний документ: Україна та США підписали Хартію партнерстваДокумент закріплює підтримку Вашингтоном прагнень України до його членства у європейських та євроатлантичних інститутах.

Кулеба розповів голові європейської зовнішньої дипломатії про ситуацію з безпекою на Донбасі, у Криму та вздовж українських кордонів.

«Міністр відзначив деструктивний підхід Російської Федерації до переговорів у нормандському форматі та закликав Євросоюз вжити політичних та інших заходів для стримування Росії від подальших агресивних дій», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Боррель запевнив у підтримці ЄС суверенітету та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо, цього тижня у Вашингтоні відбулося засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, яке відбулося під головуванням Кулеби та державного секретаря США Ентоні Блінкена.

На ньому Україна та США підписали Хартію стратегічного партнерства.

Завтра, 15 листопада, Кулеба зустрінеться із генсеком НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: