Кулеба назвав умову, за якої Угорщина може підтримати вступ України в НАТО

Читать на русском
Угорщина повернеться до підтримки України в НАТО лише після розв'язання суперечливих питань.
Фото DW

Угорщина повернеться до підтримки України в НАТО лише після розв'язання суперечливих питань.

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба про це повідомив під час форуму Re: Open Zakarpattia.

Глава угорського МЗС Петер Сійярто на Варшавському безпековому форумі не згадав про ймовірні перспективи України в НАТО, але прокоментував таку можливість для Грузії.

Кулеба переконаний, що ситуація зміниться з огляду на історію двосторонніх відносин України та Угорщини.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

«У мене немає сумнівів, що після того, як ми з Угорщиною подолаємо непорозуміння, вона енергійно повернеться до гучної підтримки України в НАТО», – наголосив він.

Голова адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш раніше заявив, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику його країни, і що Будапешт продовжуватиме блокувати вступ України в НАТО.

Зазначимо, що 27 вересня Угорщина підписала контракт з російським «Газпромом» про постачання газу в обхід території України. Угода між Угорщиною та Росією діятиме 15 років.

При цьому, МЗС України висловило розчарування рішенням Угорщини підписати газовий контракт з РФ. У відповідь міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто різко розкритикував Україну за заяву Міністерства закордонних справ країни з приводу газового контракту Будапешта і Москви. Сійярто звинуватив Київ у «втручанні у внутрішні справи Угорщини».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: