У США ФБР заарештувало співробітника ВМС і його дружину за продаж інформації про атомні підводні човни

Читать на русском
Ще з квітня 2020 року співробітник Міністерства Військово-Морських сил США шукав покупця на секретні дані про атомні підводні човни ВМС США
USS VirginiaВідкрите джерело

У США в штаті Західна Вірджинія Федеральне бюро розслідувань (ФБР) затримало 42-річного співробітника Міністерства Військово-Морських сил. Затриманого звинуватили в спробі передачі іноземній державі секретних даних про будівництво атомних підводних човнів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.

Затриманим виявився 42-річний клерк Джонатан Тоебі, який ще у квітні 2020 року почав шукати клієнта серед іноземних держав, щоб продати тому дані про будову атомних підводних човнів ВМС США; до цих даних у нього був доступ. Однак замість іноземного покупця він вийшов на співробітників ФБР США, які взяли Тоебі в розробку.

Він зміг два рази передати важливу інформацію представникам «замовника», отримавши за це близько 100 тис.доларів в криптовалюті, і на третій раз був затриманий. Тепер Тоебі і його дружині, яка допомагала йому, пред'явили звинувачення в змові та незаконній передачі секретних даних іноземній державі - за що передбачено покарання аж до довічного і штраф в 100 тисяч доларів.

Нагадаємо, раніше в США засудили колишнього бійця сил Спеціальних Операцій армії, який 15 років шпигував на користь Росії. Йому дали понад 15 років в'язниці.

10 жовтня стало відомо, що в Туреччині силовики затримали 6 осіб за підозрою в шпигунстві. У них вилучили зброю та набої. Всі затримані - росіяни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: