Резніков анонсував закупівлю Україною ще однієї партії БПЛА Bayraktar

Читать на русском
БПЛА Bayraktar обов'язково будуть застосовуватися за призначенням, оскільки Україна веде війну і захищає свою незалежність
Олексій Резніковmil.gov.ua

Міністерство оборони України планує у 2022 році придбати в Туреччині ще одну партію прекрасно зарекомендували себе безпілотних літальних апаратів Bayraktar для потреб Збройних сил України.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, 12 листопада повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

«Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для облаштування Bayraktar. Ми додатково плануємо придбати їх наступного року. Але це будуть українські Bayraktar, підкреслюю. Тобто, виготовлені в Туреччині, але вони будуть Українські, на озброєнні Збройних сил України» - заявив міністр.

Резніков додав, що БПЛА Bayraktar обов'язково будуть застосовуватися за призначенням, оскільки Україна веде війну і захищає свою незалежність.

Нагадаємо, 26 жовтня ЗСУ вперше використовували Bayraktar на Донбасі. Як заявили в Генштабі, це було зроблено це у відповідь на обстріл гаубиць Д-30, в результаті якого один боєць ЗСУ загинув, двоє були поранені. Гаубиця бойовиків була знищена.

Росія у відповідь заборонила ввезення у свої межі турецьких мандаринів, нібито через «перевищення вмісту пестицидів». Також обурилися Франція і Німеччина - на що негайно послідувала відповідь МЗС України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: