У США Мінфін планує покарати «Газпром» за порушення санкцій проти ПП-2

Читать на русском
У Мінфіні США ведуть роботу над гідним покаранням для російського газового монополіста, але не повідомили ніяких подробиць про це
Міністерство фінансів СШАpicture-alliance

Міністерство фінансів США готове разом з Конгресом США притягнути до відповідальності російського газового монополіста «Газпром» за порушення ним санкцій американського уряду, введених проти газопроводу «Північний потік-2».

Про це заявив заступник міністра фінансів США Адевале Адейемо на слуханнях в комітеті з банківських, житлових і міських справ Сенату Конгресу США.

Після того, як один із сенаторів розкритикував Мінфін за відсутність санкцій проти оператора газопроводу - компанії Nord Stream 2 AG, єдиним акціонером якої є «Газпром» - Адейемо заявив, що залучення російської корпорації до відповідальності вже готується.

«Ми віддані тому, щоб притягнути Газпром до відповідальності за його діяльність, яка порушує наші санкції» - додав він, але ніяких подробиць не розповів.

Тим часом процедура заповнення газом першої нитки ПП-2 Закінчилася, обсяг заповнення технічним газом склав близько 177 млн куб. м.

Зараз йде процес сертифікації газопроводу. Очікується, що розгляд документів і прийняття рішення займе до чотирьох місяців. Потім рішення має бути передано Єврокомісії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: