Росія вже почала використовувати ПП-2 як зброю проти України – Єрмак

Читать на русском
РФ вже почала використовувати Північний потік-2 як зброю проти України. Про це може говорити стрибок у ціні на газ на індекс TTF.
Андрій Єрмакwikipedia.org

Газопровід «Північний потік-2» РФ вже застосовує як зброю проти України. Влада України очікує, коли обіцянки США про дії у разі запуску ПП-2 будуть підтверджені документально.

Про це заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак на конференції YES Brainstorming у Києві в суботу, 11 вересня.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

«Ми вважаємо, що вже сьогодні можна говорити про те, що Росія почала використовувати Nord Stream як зброю проти України. Якщо мали можливість вчора побачити ціни, за даними біржі IC Future в ході торгів ціна жовтневого ф'ючерса на газ на індекс TTF перевищила 700 доларів за тисячу кубометрів на максимум, досягнувши 57,25 євро за мегават/год», - сказав Єрмак.

Голова ОПУ зазначив, що механізм санкцій проти «Північного потоку-2», який працював, був ефективний. Зараз Україна чекає конкретних кроків.

«І під час зустрічі з федеральним канцлером (Німеччини - ред.) Ангели Меркель, і президента Зеленського у Вашингтон ми дійсно почули, особливо від американської сторони, про конкретні кроки, які будуть зроблені, коли настане час. Але ми все ж чекаємо, що це ляже на папір», - сказав Єрмак.

Він зазначив, що зараз є приклад Будапештського меморандуму і сьогодні «Україна змушена вірити не словам, а реальним крокам».

Наживо | Андрій Єрмак на YES Brainstorming. Nord Stream 2 – що ми маємо, крім слів? 11.09.2021in time Ukraine

Нагадаємо, напередодні у Росії заявили про те, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» було повністю завершено 10 вересня.

Посол України у США Оксана Маркарова висловила думку, що санкції проти «Північного потоку-2» все ще можуть зупинити його. Таку ж думку раніше озвучував глава «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: