Туреччина вимагає від України не називати БПЛА Bayraktar турецькими

Читать на русском
БПЛА Bayraktar TB2 перебувають на озброєнні армій Туреччини, України, Катару, Польщі та Азербайджану
БПЛА Bayraktar TB2twitter.com

Україна повинна припинити називати безпілотні літальні апарати Bayraktar виробництва Туреччини, які стоять на озброєнні в ЗСУ, «турецькими Bayraktar».

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на саміті G20 в Римі, повідомляє турецьке видання ABC Gazetesi.

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

«Україна повинна припинити використовувати нашу назву... Якщо країна купує їх (безпілотники - ред.) у нас, в іншої країни, цю зброю не можна називати турецькою, російською або українською. Якщо держава купує його у нас, це вже не турецький продукт. Можливо, він був проведений в Туреччині, але він належить Україні. Туреччину не можна в чомусь звинувачувати... Іноді під час нашої боротьби з тероризмом в різних країнах ми стикаємося з різною зброєю з різних країн, в тому числі з Росії. Ми ніколи не звинувачуємо Росію. Україна також повинна припинити використовувати нашу назву» - заявив міністр після того, як провів зустріч з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

БПЛА Bayraktar TB2 перебувають на озброєнні армій Туреччини, України, Катару, Польщі та Азербайджану. Останній фактично виграв війну в Карабаху проти Вірменії саме завдяки масованому застосуванню БПЛА.

Нагадаємо, 26 жовтня ЗСУ вперше використовували Bayraktar на Донбасі. Як заявили в Генштабі, це було зроблено це у відповідь на обстріл гаубиць Д-30, в результаті якого один боєць ЗСУ загинув, двоє були поранені. Гаубиця бойовиків була знищена.

Росія у відповідь заборонила ввезення у свої межі турецьких мандаринів, нібито через «перевищення вмісту пестицидів». Також обурилися Франція і Німеччина - на що негайно надійшла відповідь МЗС України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: