Кулеба прокоментував заяви Франції та Німеччини з приводу застосування ЗСУ Bayraktar на Донбасі

Читать на русском
Кулеба вважає, що партнерам України варто потурбуватися не тим, що Україна застосувала ударний БПЛА, а тим, що виник привід до його застосування
БПЛА Bayraktar TB2Відкрите джерело

Застосовуючи на лінії розмежування на Донбасі турецькі для завдання ударів по бойовиках, Україна ніяким чином не порушувала Мінські угоди.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу 28 жовтня, повідомляє «Європейська правда».

«Перше, Україна нічого не порушувала. По-друге, ми дотримувалися необхідних процедур комунікації через спільний центр координації та контролю з ОБСЄ для того, щоб застосувати право на самозахист» - розповів міністр, коментуючи заяви Німеччини та Франції.

Кулеба додав, що партнерам України варто потурбуватися не тим, що Україна застосувала ударний БПЛА, а тим, що виник привід до його застосування.

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

«Так ось чому, коли гаубицю підсовують до лінії розмежування, обстрілюють наші позиції і вбивають наших солдатів, то цей факт залишається без належної оцінки. Ми спілкуємося з німецькими колегами, не сумніваємося, що вони залишаються принциповими прихильниками мирного врегулювання, але будь-які оцінки повинні даватися з урахуванням повного контексту ситуації. Тільки тоді, вони об'єктивні та дозволяють цільовій аудиторії правильно сприйняти ситуацію» - заявив він.

Нагадаємо, 26 жовтня ЗСУ вперше використовували Bayraktar на Донбасі. Як заявили в Генштабі, це було зроблено це у відповідь на обстріл гаубиць Д-30, в результаті якого один боєць ЗСУ загинув, двоє були поранені. Гаубиця бойовиків була знищена.

Застосування БПЛА викликало неоднозначну реакцію Франції та Німеччини. Замість підтримки України обидві країни поспішили «висловити стурбованість» тим фактом, що Україна застосувала на Донбасі безпілотник. При цьому МЗС обох країн ніяк не прокоментувало те, що причиною застосування БПЛА став гаубичний обстріл українських позицій з боку бойовиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: