ЗСУ вперше застосували на Донбасі турецький БПЛА Bayraktar: опубліковано відео удару по бойовиках

Читать на русском
Відзначається, що Bayraktar був застосований по позиціях проросійських бойовиків у відповідь на обстріли українських військ на Донбасі
БПЛА Bayraktar TB2armyinform.com.ua

Збройні Сили України успішно вперше застосували безпілотний літальний апарат Bayraktar виробництва Туреччини проти російських окупантів і незаконних збройних формувань проросійських бандитів на Донбасі.

Про це повідомив Генеральний Штаб ЗСУ у своєму Facebook.

Місія нездійсненна: чому Зеленський не зміг домогтися миру на ДонбасіУкраїнський президент Володимир Зеленський втрачає свій рейтинг, однією з причин цього є неможливість досягнення миру на Донбасі.

Вказується, що наказ на застосування безпілотника Bayraktar віддав безпосередньо Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Удар був нанесений у відповідь на обстріли позицій українських військових біля населеного пункту Гранітне в Донецькій області. Україна намагалася припинити вогонь, звертаючись до СММ ОБСЄ та СЦКК, проте бойовики продовжували обстрілювати позиції ЗСУ. Тоді було прийнято рішення підняти БПЛА і знищити знаряддя, з яких вівся вогонь.

«Безпілотний літальний апарат не перетинав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ. Після цього обстріли українських позицій припинилися» - сказано в повідомленні.

Крім того, про перше застосування Bayraktar [повідомив] (https://www.facebook.com/100000659128651/posts/4843342952364294/) відомий волонтер Роман Доник. Він зазначив, що БПЛА застосовували для удару у відповідь по бойовиках, які з гармат обстріляли Гранітне і позиції ЗСУ в цьому районі. Вогонь вівся з дистанції 15 км, тому звичайними засобами ЗСУ виявити противника не могли.

«Для збереження життя воїнів і цивільного населення, піднятий БПЛА Bayraktar, була виявлена батарея, і ракетою знищена одна гармата. В цю хвилину. Розрахунки інших втекли. Але це не точно. Тому що підняли не одну птицю. Довіряйте ЗСУ» - написав він.

Нагадаємо, що раніше група у складі 75 військовослужбовців ЗСУ в Туреччині пройшла підготовку з використання безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2.

Також нагадаємо, що сьогодні в зоні ООС на Донбасі окупанти в черговий раз порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції ЗСУ. один військовий отримав смертельне поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: