Удар БПЛА Bayraktar став для бойовиків холодним душем – нардеп

Читать на русском
Україна, на його думку, все зробила абсолютно правильно - не відповідати на прицільні обстріли агресора по українській території військові не можуть
БПЛА Bayraktar TB2Відкрите джерело

Застосування українськими військовослужбовцями безпілотного літального апарату Bayraktar для завдання удару у відповідь по російським найманцям став для бойовиків воістину холодним душем.

Про це заявив народний депутат від «Слуги народу» Василь Мокан в ефірі телеканалу «Україна 24».

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

«Країна-агресор, країна-окупант веде навіть не провокаційний, а прицільний обстріл українських позицій, і не відповідати на такі обстріли ми не можемо... Я підтримую такий крок і такий наказ, тому що це дійсно було холодним душем для незаконних збройних формувань на території ОРДЛО. Він пов'язаний не стільки з тим, що це було для них несподіванкою... але і з тією точкою зору, що насправді в незаконних збройних формуваннях ОРДЛО немає зброї, яка могла б протистояти турецьким безпілотникам. У Росії є засоби протиповітряної зброї, які можуть цьому протистояти, але вони не мають права їх на територію ОРДЛО офіційно поставляти» - розповів він.

Мокан додав, що Україна, на його думку, все зробила абсолютно правильно. Тим більше, що турецькі БПЛА застосовувалися ЗСУ і раніше, нехай навіть у виключно розвідувальних цілях.

Кулеба прокоментував заяви Франції та Німеччини з приводу застосування ЗСУ Bayraktar на ДонбасіКулеба вважає, що партнерам України варто потурбуватися не тим, що Україна застосувала ударний БПЛА, а тим, що виник привід до його застосування

«Україна цілком справедливо застосувала турецький безпілотник. Це дуже хороший вид навіть не наступального озброєння, а оборонного, розвідувального» - додав він.

Нагадаємо, 26 жовтня ЗСУ вперше використали Bayraktar на Донбасі. Як заявили в Генштабі, це було зроблено це у відповідь на обстріл гаубиць Д-30, в результаті якого один боєць ЗСУ загинув, двоє були поранені. Гаубиця бойовиків була знищена.

Застосування БПЛА викликало неоднозначну реакцію Франції та Німеччини. Замість підтримки України обидві країни поспішили «висловити стурбованість» тим фактом, що Україна застосувала на Донбасі безпілотник. При цьому МЗС обох країн ніяк не прокоментували те, що причиною застосування БПЛА став гаубичний обстріл українських позицій з боку бойовиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: