США попередили Євросоюз, що РФ може планувати напад на Україну – Bloomberg

Читать на русском
При цьому ще одне джерело видання в Кремлі повідомило, що Росія не налаштована на війну з Україною, проте налаштована показати свою силу і готовність воювати
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

США попередили свою союзників з Європейського Союзу про те, що Росія може планувати напад на Україну, виходячи з важкої ситуації з мігрантами на кордоні Польщі та Білорусі, а також енергоресурсною блокадою України. РФ нарощує свої війська на кордоні України.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Зміцнення та облаштування держкордону: що обіцяють політикиПолітики обіцяють зміцнювати державний кордон України та будувати нові пункти пропуску. Докладніше – у матеріалі.

Чиновники з США направили попередження своїм європейським колегам, оскільки Вашингтон уважно стежить за зосередженням російських військ біля українських кордонів. У Вашингтоні вважають, що нарощування російських військ пов'язане з кількома моментами - це протистояння Білорусі та Польщі через мігрантів і невизначеність щодо поставок російського газу в Європу. Президент Росії Володимир Путін вимагає від європейських регуляторів швидше сертифікувати та запускати «Північний потік-2», проти чого різко виступають Україна і США.

При цьому ще одне джерело видання в Кремлі повідомило, що Росія не налаштована на війну з Україною, але зосередженням військ показує, що готова до силового вирішення питання в разі необхідності.

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський вважає переміщення російських військ уздовж кордонів України та збільшення їх концентрації психологічним тиском на Київ.

До речі, раніше Bloomberg повідомляв, що Росія продовжує методично перекидати до українського кордону війська. Зокрема, фіксується перекидання великої кількості основних бойових танків Т-80У. ці танки застосовуються для прямого бойового контакту з супротивників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: