Росія продовжує перекидати до кордону України танкові групи – Bloomberg

Читать на русском
За останній тиждень Росія перекинула в прикордонний район щонайменше один танковий батальйон, озброєний ОБТ Т-80У
Основний бойовий танк Т-80У ЗС РФВікіпедія

Росія продовжує методично перекидати до українського кордону війська. Зокрема, фіксується перекидання великої кількості основних бойових танків Т-80У. Ці танки застосовуються для прямого бойового контакту з супротивників.

Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на дані Janes.

Так, згідно зі звітом Janes, який опинився в розпорядженні журналістів видання, За останній тиждень Росія перекинула в прикордонний район щонайменше один танковий батальйон, озброєний ОБТ Т-80У. він був зафіксований на залізничній станції у Воронезькій області. У звіті припустили, що танки перекидаються на полігон ЗС РФ Поконово.

Полігон, який розташований у 250 км від українського кордону, відомий тим, що під час весняного загострення на кордоні Росія також активно стягувала туди свої війська.

Нагадаємо, що 30 жовтня The Washington Post повідомило про те, що чиновники в Сполучених Штатах Америки і Європі стривожені через те, що російські війська вкотре починають накопичуватися біля кордонів України.

Згодом Українська розвідка спростувала нарощування військ Росії на кордоні з Україною. Однак при цьому Міністерство оборони України, з посиланням на дані української розвідки, попередило про стягування військ Російської Федерації до кордону України взимку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: