У США заявили, що уважно стежать за активністю Росії на кордоні з Україною

Читать на русском
США уважно стежать за ситуацією на українсько-російському кордоні та поінформовані про повідомлення про незвичайну військову активність Росії.

США уважно стежать за ситуацією на українсько-російському кордоні та поінформовані про повідомлення про незвичайну військову активність Росії.

Про це повідомила в.о. заступника керівника місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Укрінформ.

«Нам відомі публічні повідомлення про незвичайну військову активність Росії поблизу України. Я не можу говорити про російські наміри, але ми, як завжди, уважно спостерігаємо за регіоном. І як ми чітко заявляли у минулому, будь-які ескалаційні чи агресивні дії викликатимуть велику стурбованість у США. Ми продовжуємо підтримувати деескалацію у регіоні та дипломатичне врегулювання конфлікту на сході України», - заявила вона.

Жовтень в ООС: за місяць зафіксували понад 260 обстрілівУ зоні ООС у жовтні було зафіксовано 266 обстрілів з боку проросійських бойовиків. Загинули двоє українських військових, 24 отримали поранення.

Американська дипломатка нагадала, що російська агресія, що триває вже восьмий рік, в Україні забрала вже понад 13 тис. життів, десятки тисяч осіб отримали поранення, ще близько 1,6 млн осіб стали переселенцями.

«Ми закликаємо Росію припинити агресію, дотримуватись режиму припинення вогню, виконувати свої Мінські зобов'язання та вивести свої сили з суверенної території України», - заявила представник місії США в ОБСЄ.

У свою чергу, постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постради ОБСЄ повідомив, що станом на початок листопада вздовж російсько-українського кордону і на тимчасово окупованих територіях України знаходяться близько 90 тис. військовослужбовців ЗС РФ.

Нагадаємо, що 30 жовтня The Washington Post повідомило про те, що чиновники у Сполучених Штатах Америки та Європі стривожені через те, що російські війська вкотре починають накопичуватися біля кордонів України.

Згодом українська розвідка спростувала нарощування військ Росії на кордоні з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: