Франція та Росія проведуть зустріч і обговорять Україну

Читать на русском
У п'ятницю, 12 листопада, Франція та Росія проведуть у Парижі зустріч на рівні очільників Міністерств оборони та Міністерств закордонних справ.
Фото з відкритих джерел.

У п'ятницю, 12 листопада, Франція та Росія проведуть у Парижі зустріч на рівні очільників Міністерств оборони та Міністерств закордонних справ. Серед тем, які планують обговорити міністри, буде й Україна.

Про це повідомляється у заяві пресслужби МЗС Франції.

Візит президента Франції в Україну: які заяви робив Макрон у контексті відносин між країнамиЯкі ініціативи висував Макрон стосовно України за часи свого правління, дивіться на інфографіці.

Міністерська зустріч відбудеться на полях Міжнародної конференції щодо Лівії, участь в якій прийматимуть європейські міністри оборони та закордонних справ. Ця зустріч, як кажуть у французькому міністерстві, є частиною діалогу про продовження співпраці між Парижем та Москвою.

Очікується, що Франція на цій зустрічі висловить свою стурбованість діями Росії.

Також планується обговорення відновлення переговорів з Іраном та обмін думками щодо ситуації на Близькому Сході, в Афганістані та в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Нагадаємо, Франція наполягає на проведення нормандської зустрічі щодо конфлікту на Донбасі на рівні міністрів. Від проведення зустрічі відмовляється Росія.

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон має намір відвідати Україну до кінця листопада. «Слово і діло» пропонує згадати, які ініціативи висував Макрон стосовно України за часи свого правління.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: