Суд закрив ще одну справу про конфлікт інтересів у нардепа «СН» Нагаєвського

Читать на русском
Столичний райсуд не зміг вчасно розглянути адміністративний протокол на члена українського парламенту від пропрезидентської фракції.
Артем Нагаєвський

Печерський районний суд Києва закрив ще одну адміністративну справу на народного депутата від фракції «Слуга народу» Артема Нагаєвського, на якого склали протокол про конфлікт інтересів через його звернення до колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у своїх інтересах.

Таке рішення 22 жовтня ухвалила суддя Печерського суду Світлана Шапутько, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про конфлікт інтересів у нардепа Нагаєвського. Згідно матеріалів, він, як член парламенту, в умовах реального конфлікту інтересів, звернувся до Авакова та начальника Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Тараса Кравчука із депутатським зверненням. У ньому порушувалось питання, що становило його приватний інтерес, цим депутат вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

Однак суддя Шапутько протокол закрила у зв'язку з закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності. Вона вказала, що нардеп Нагаєвський надіслав ці звернення ще 3 вересня 2019 року, а згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, стягнення може бути накладене не пізніше двох років з дня його вчинення. Тобто строк на притягнення політика до відповідальності сплив 3 вересня 2021 року.

Раніше Печерський суд закрив аналогічний протокол про конфлікт інтересів у нардепа Нагаєвського, який так само у своїх інтересах звернувся до Авакова та начальника іншого управління поліції.

Як повідомляли журналісти програми «Схеми», Нагаєвський через 4 дні після складання присяги нардепа, тобто 2 вересня 2019 року, написав звернення до ексміністра внутрішніх справ Авакова. В ньому він просив вжити заходів поліцейського реагування щодо злочину, вчиненого проти нього особисто. Пізніше він ще раз звернувся до Авакова зі схожим питанням, але в межах іншого кримінального провадження. У відповідь на ці звернення ексглава МВС повідомив, що обидві справи, в яких звертався Нагаєвський, були порушені за його заявами. Також у цих провадженнях були надані вказівки.

Нагадаємо, Печерський суд закрив протокол про конфлікт інтересів у нардепа Василя Німченка через сплив строків. Політик нібито в умовах реального конфлікту інтересів призначив власну невістку своєю помічницею, яка отримувала зарплатню.

Як стверджували в Нацагентстві, з березня 2021 року Німченко жодного разу не з'явився на засідання. Нардеп прийшов до суду вже після закінчення строків на притягнення до відповідальності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: