Нардеп від ОПЗЖ жодного разу не з’явився до суду у справі про конфлікт інтересів – НАЗК

Читать на русском
Нардеп від ОПЗЖ Василь Німченко жодного разу не з'явився в Печерському суді, який розглядає його справу про конфлікт інтересів.
Слово і діло

Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Василь Німченко жодного разу не з’явився до суду, де розглядають його справу про конфлікт інтересів.

Про це в інтерв’ю «Слово і діло» заявив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

«Сьогодні, із найбільш важливих для нас, Печерський суд розглядає провадження стосовно колишнього судді КСУ, автора конституційного подання щодо е-декларування і народного депутата від ОПЗЖ Василя Німченка. Він взяв помічником свою невістку, це очевидний конфлікт інтересів. Протокол ми склали ще у навесні. Він досі жодного разу не з'явився до Печерського суду для участі у засіданні, чим фактично зневажає суд», – розповів Новіков.

Як відомо, у березні Нацагентство з питань запобігання корупції склало і скерувало до суду адміністративний протокол стосовно нардепа Німченка. Як встановило НАЗК, член Верховної ради взяв собі за помічника невістку. На думку Нацагентства, це є прямим конфліктом інтересів.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва не побачив конфлікту інтересів у діях колишнього нардепа Євгена Дейдея. Він у власних інтересах звернувся до генерального прокурора і просив поінформувати про перебіг розслідування справи, в якій сам фігурує.

Також райсуд не встановив конфлікту інтересів у зверненні нардепа Андрія Холодова до Національного антикорупційного бюро стосовно кримінального провадження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: