Суд закрив протокол про конфлікт інтересів у нардепа «Слуги народу»

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив закрити адміністративний протокол стосовно члена українського парламенту від пропрезидентської фракції.
Ігор Кривошеєвфото: segodnya.ua

Печерський районний суд Києва закрив адміністративну справі про конфлікт інтересів стосовно народного депутата від фракції «Слуг народу» Ігоря Кривошеєва через закінчення строку на його притягнення до відповідальності.

Таке рішення 9 вересня ухвалила суддя Світлана Смик, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, нардеп Кривошеєв реалізовував свої повноваження народного депутата в умовах реального конфлікту інтересів, а саме: звернувся до Національного антикорупційного бюро України із депутатським зверненням, у якому порушувалось питання, що становило його приватний інтерес. Цим, на думку Національного агентства з питань запобігання корупції, депутат вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, передбачене частиною 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Прокурор в суді вважав, що в діях Кривошеєва наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП. Однак суддя Смик закрила провадження за справою, оскільки в ній закінчився строк на притягнення нардепа до відповідальності ще 20 квітня 2021 року. Сам протокол скерували до суду лише 24 березня.

Як повідомили «Слово і діло» у НАЗК, згідно адміністративного протоколу, Кривошеєв з преси дізнався інформацію про те, що НАБУ начебто підозрює Кривошеєва в причетності до кримінального провадження за підозрою нардепа Олександра Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Тому політик звернувся до НАБУ з проханням підтвердити чи спростувати цю інформацію, чим використав повноваження у власних інтересах.

Як відомо, нардепа Юрченка обвинувачують разом із його неофіційним помічником у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: