Білорусь посилила угруповання своєї протиповітряної оборони

Читать на русском
ЗС Білорусі стурбовані нібито збільшенням інтенсивності польотів бойової та розвідувальної авіації біля білоруських кордонів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Білорусь посилює сили протиповітряної оборони. Так, на бойове чергування заступив ще один зенітний ракетний дивізіон. Він входить до складу чергових сил ППО в країні.

Про це повідомляє білоруське інформаційне агентство БЕЛТА 6 листопада.

«Ми посилили склад чергових сил з ППО наших зенітних ракетних з'єднань і військових частин. Це адекватна відповідь на ту ситуацію, яка складається навколо повітряних кордонів» - розповів агентству командувач ВПС і військами ППО Білорусі генерал-майор Ігор Голуб.

РФ та Білорусь затвердили спільну Військову доктрину: чи загрожує така угода УкраїніРосія та Білорусь затвердили спільну Військову доктрину. Які загрози може нести така угода для України, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Голуб додав, що ЗС Білорусі стурбовані нібито збільшенням інтенсивності польотів бойової та розвідувальної авіації біля білоруських кордонів. Національну приналежність авіації генерал не вказував.

«Тільки за минулий тиждень зафіксовано понад 60 таких польотів. Ми провели ритуал заступання на бойове чергування зенітного ракетного дивізіону, перевірили сили та засоби, будемо виконувати завдання з охорони повітряних кордонів і мирного неба над Мінськом» - заявив він.

Нагадаємо, Росія і Білорусь у 2023 році хочуть провести масштабні військові навчання «Щит Союзу» за аналогією з навчаннями «Захід».

З 10 по 16 вересня в Росії та Білорусі пройшли масштабні навчання «Захід-2021», в яких було задіяно до 200 тисяч військовослужбовців з обох країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: