«Укроборонпром» домовився про проведення модернізації ППО Єгипту

Читать на русском
Укроборонпром займеться зенітно-ракетними комплексами та іншими засобами ППО, які перебувають на озброєнні Збройних сил Єгипту.

Державний концерн Укроборонпром домовився про модернізацію систем протиповітряної оборони Республіки Єгипет силами вітчизняних підприємств оборонного комплексу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба концерну.

Міноборони дозволили закупівлі без «Укроборонпрому»Міноборони і Генштаб зможуть укладати контракти на імпорт озброєнь безпосередньо без посередників.

Сталося це під час зустрічі гендиректора концерну Павла Букіна і віце-президента і директора з виробництва єгипетської The National Organization for Military Productio Хасана Ахмеда Абд Ельмагіїда під час виставки і конференції із захисту IDEX-2019, яка триває в Абу-Дабі (ОАЕ).

Відповідно до домовленості, українська сторона надасть пропозиції щодо модернізації зенітно-ракетних комплексів та інших засобів ППО, які перебувають на озброєнні Збройних сил Єгипту.

«Комплексна модернізація може включати повну заміну застарілої елементної бази на сучасні твердотільні елементи. Разом з модернізацією зенітних ракет це дозволить в рази підвищити дальність виявлення цілей і їхнє знищення», - сказано в повідомленні.

Крім того, під час зустрічі обговорювалися перспективи співпраці в сфері боєприпасів. Зараз сторонами розглядається проект з налагодження спільного виробництва високоточних і звичайних боєприпасів для артилерійських систем різного калібру, додали в дежконцерні.

Як повідомлялося, в Україні починається масове виробництво РСЗВ Верба. Український варіант модернізації Граду ставлять на конвеєр в Шепетівці. Пускових установок вистачить на озброєння артилерійського дивізіону.

Також були названі терміни переходу «Укроборонпрому» на стандарти НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: