Затримано коменданта донецької в'язниці окупантів «Ізоляція»

Читать на русском
У Києві затримали Дениса Куликовського – колишнього коменданта в'язниці Ізоляція у Донецьку, де катували українських військових.
фото СБУ

У Києві силовики затримали Дениса Куликовського (прізвисько «Палич») - колишнього коменданта в'язниці «Ізоляція» в окупованому Донецьку. У ній проводили тортури українських полонених.

Про це у вівторок, 9 листопада, повідомив у Facebook журналіст Станіслав Асєєв, якого було звільнено з полону у 2019 році.

Бранець Кремля Шумков розповів про катування в РосіїУкраїнець Олександр Шумков, який більше двох років відбував незаконний вирок у виправній колонії в Тверській області РФ, розповів про катування, організовані російськими силовиками під час його перебування у в’язниці.

«У Києві затримано головного військового злочинця «Ізоляції» - Куликовського Дениса, він же «Палич». Тепер можу сказати, що життя прожите не дарма», - написав він.

Інформацію про затримання Куликовського підтвердила пресслужба СБУ.

«Контррозвідники СБУ затримали у Києві колишнього бойовика терористичної організації «ДНР», голову незаконної в'язниці на тимчасово окупованій території Донецької області «Ізоляція»», - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, Куликовський організовував та брав безпосередню участь у вбивствах та тортурах незаконно ув'язнених громадян України.

Наразі вирішується питання про його доставку до суду для обрання запобіжного заходу.

Коменданта донецької «Ізоляції» затримано в рамках раніше відкритого кримінального провадження за 4 статтями УКУ:

  • ст. 149 «Торгівля людьми»
  • ст. 258-3 «Створення терористичної групи або терористичної організації»
  • ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань»
  • ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни»

Відомо, що Куликовський народився у Кураховому Донецької області. Був комендантом донецької в'язниці «Ізоляція» до 2018 року. За даними ЗМІ, 2019 року він втік до РФ.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Росія продовжує застосовувати тортури щодо українців, які незаконно утримуються.

Раніше військовому ЗС РФ повідомили про підозру за тортури українських бійців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: