Росія продовжує застосовувати тортури щодо незаконно утримуваних українців – Денісова

Читать на русском
Росія й надалі застосовуватиме тортури до українців, які незаконно утримуються - так, у фігуранта четвертої Бахчисарайської групи відібрали ліки, які є життєво необхідними для нього.

Росія й надалі застосовуватиме тортури до українців, які незаконно утримуються - так, у фігуранта «четвертої Бахчисарайської групи» відібрали ліки, які для нього є життєво необхідними.

Про це повідомила уповноважена Верховна рада з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

«У кримського татарина, фігуранта так званої «четвертої Бахчисарайської групи» у справі Хізб-ут-Тахрір Сейрана Хайредінова, який має серйозні проблеми з серцем, відібрали всі ліки, передані минулого місяця родичами», - зазначає Денісова.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Уповноважена з прав людини додає, що лікарські препарати були офіційно засвідчені адміністрацією СІЗО, де утримують чоловіка. Своїм вчинком керівництво ізолятора порушило права Хайредінова на життя, охорону здоров'я та медичну допомогу.

Денисова закликала уповноважену з прав людини в РФ Тетяну Москалькову негайно вжити необхідних заходів для відновлення прав утримуваних громадян України, повернути Хайрединову ліки та провести повне медичне обстеження.

«Закликаю міжнародну спільноту звернути увагу на порушення прав Сейрана Хайредінова, який незаконно утримується в російському слідчому ізоляторі, продовжити діяльність, спрямовану на захист прав усіх бранців Кремля та посилити тиск на країну-окупанта, щоб змусити припинити порушення норм міжнародного права та негайно», - додає Денісова.

Раніше омбудсмен повідомила про вирок суду РФ для чотирьох кримських татар.

Також нагадаємо, Денисова звернулася до ООН через арешт заступника голови Меджлісу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: