Переслідування, викрадення, тортури: ООН підготувала доповідь про ситуацію в окупованому Криму

Читать на русском
Доповідь фіксує численне ретроспективне застосування російського законодавства, тортури, викрадення, побиття і затримання українських громадян і корінного кримськотатарського населення
Організація Об'єднаних Наційdepositphotos.com

На сесії ООН з прав людини 21 червня буде надана проміжна доповідь генерального секретаря ООН про стан прав людини в окупованому Росією Криму.

Про це заявила перша заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова у Facebook.

«Доповідь фіксує триваючі практики незаконно переслідування кримчан, застосування тортур для самообмови, переміщення незаконно засуджених на територію Росію, безкарність органів російської окупаційної влади, в тому числі ФСБ», - повідомила вона.

Також доповідь фіксує численне ретроспективне застосування російського законодавства, в тому числі застосовується для наступу на свободу ЗМІ та позбавлення житла кримчан, що є фактично однією з форм примусової зміни демографічного складу населення, а також переслідування релігійних прав і свобод.

«Це ті практики в порушення норм міжнародного права, які з собою принесла Росія як окупаційна влада на українські землі Криму і Донбасу», - підсумувала Джапарова.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що в окупованому Криму і в катівнях проросійських бойовиків на Донбасі незаконно утримуються силою близько 376 українців.

12 січня російські окупанти в Криму незаконно затримали 120 кримських татар. Українська поліція порушила кримінальну справу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: