Військовому ЗС РФ повідомили про підозру за тортури українських бійців

Читать на русском
Кадровому військовому ЗС РФ повідомлено про підозру за тортури над українськими військовослужбовцями на Донбасі.
ілюстративне фотоФото: EPA / ALEXANDER ERMOCHENKO

Кадровому військовому ЗС РФ повідомлено про підозру за тортури над українськими військовослужбовцями на Донбасі.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора у четвер, 5 серпня.

Суд підтвердив виправдувальний вирок ексберкутівцю, якого звинувачували у катуванні активістів МайдануСуд підтвердив виправдувальний вирок харківському ексберкутівцю Андрію Хандрикіну, якого звинувачували у побитті та катуванні активістів Євромайдану.

«Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора кадровому військовому Збройних Сил Російської Федерації повідомлено про підозру у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», - сказано в повідомленні.

За даними ОГП, громадянин РФ, який зараз має статус кадрового офіцера розвідувального органу ЗС РФ, з липня по серпень 2014 року контролював незаконні в'язниці терористів «ДНР» в місті Сніжне Донецької області.

Слідство з'ясувало, що там він жорстоко поводився з військовослужбовцями Збройних сил України, яких російські військові захопили в полон під час бойових дій.

Зокрема, підозрюваний «застосовував тортури шляхом нанесення ударів руками і ногами, а також здійснював імітації позасудових розстрілів полонених українських вояків з метою їх деморалізації і отримання відомостей військового характеру», уточнили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, раніше бойовику «ДНР» повідомили про підозру в тортурах військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: