Карпюк розповів про тортури у в'язницях РФ

Читать на русском
Микола Карпюк розповів про тортури, які застосовували тюремники проти українських політв'язнів.
Фото - 24 Канал.

Звільнений політв'язень Микола Карпюк розповів про тортури, які застосовували тюремники проти українських політв'язнів.

«Як тільки стемніє, виводять в коридор, наручники, руки за спину, надягають на голову целофановий пакет, скотчем перемотують, вата, щоб знизу нічого не бачив, і виводять. Хвилин 10-15 ми їдемо, заводять в якесь приміщення, піднімають на 4 поверх, клема до пальця правої ноги, клема до пальця правої руки або до інших частин тіла, і починає йти струм крізь тіло. Різними періодами, ривками, протягом певного часу. Неприємне таке почуття. І це те, що зі мною робили. Потім привозять туди, в ІТТ, кімната для допитів - клітка металева метр на метр, там стілець. І вночі, протягом доби не дають спати», - розповів він в ефірі ATR, про катування в ІТТ №1 Владикавказа в Росії.

Сенцов у Борисполі: Боротьба не закінчуєтьсяРежисер вважає, що навіть на останньому звільненому бранці боротьба не закінчиться. Про це він сказав журналістам в аеропорту.

Карпюк також повідомив, що в ІТТ катували Станіслава Кліха.

«Мені ще пощастило, до мене вони поставилися трошки по-іншому. А те, що відбувалося зі Станіславом Клиіом, його потім привозили, в клітку садили, заводили в камеру, прив'язували за спину браслетами до ліжка, ставили на коліна, і всю ніч не давали спати», - розповів Карпюк.

Українець каже, що крім тортур тюремники в РФ також застосовували психотропні речовини.

Нагадаємо, в суботу, 7 вересня, в аеропорту Бориспіль приземлився літак із звільненими українцями. Їх зустрічали родичі та керівництво країни.

Як відомо, мова йде про звільнення 35 українців, утримуваних Росією, в обмін на 35 ув'язнених, переданих Україною.

Звільнені з ув'язнення в РФ українці проходять обстеження в лікарні «Феофанія».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: