Бойовику «ДНР» повідомили про підозру у катуванні військових

Читать на русском
В одній з так званих в’язниць, облаштованій у захопленому бойовиками приміщенні Управління Служби безпеки України в Донецькій області, він жорстоко поводився з військовослужбовцями Нацгвардії та Збройних Сил України.
фото з відкритих джерел

Учаснику так званої «ДНР» заочно повідомили про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими. Повідомляється, що він причетний до катування військових, захоплених у полон поблизу Іловайська.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Згідно з даними слідства, громадянин України, будучи учасником терористичної організації «ДНР», виконував завдання її ватажків.

В одній з так званих в’язниць, облаштованій у захопленому бойовиками приміщенні Управління Служби безпеки України в Донецькій області, з серпня 2014 по лютий 2015 року він жорстоко поводився з військовослужбовцями Національної гвардії та Збройних Сил України, які були захоплені у полон підрозділами Збройних сил РФ в ході бойових дій 24-25 серпня 2015 року в районі міста Іловайськ Донецької області.

Як боротимуться із російською паспортизацією мешканців ОРДЛОРосія готується до нового етапу паспортизації українців в ОРДЛО. Тим часом нардепи реєструють законопроєкт з метою протидіяти цьому процесу. Наскільки дієвими є такі ініціативи і як може протидіяти Україна – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Зазначається, що він застосовував тортури до українських воїнів, які полягали у систематичному нанесенні великої кількості ударів руками, ногами і гумовим кийком, що спричиняло сильний фізичний біль і страждання, а також тривалому утриманні в нелюдських умовах без належної медичної допомоги і харчування.

Раніше ми повідомляли, що у Луганській області замінували автомобіль співробітника СБУ.

Нагадаємо, що протягом минулої доби, 30 липня, на Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Окрім цього, раніше ми писали, як змінювалася риторика президента Зеленського щодо Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: