Споживання українцями електроенергії збільшилося на 7% - Укренерго

Читать на русском
За дев'ять місяців споживання збільшили усі групи споживачів, окрім агропідприємств. Це пов'язане з відсутністю суворого карантину.
фото з відкритих джерел

Українські споживачі стали більше споживати електроенергії із січня до вересня 2021 року порівняно з аналогічним періодом минулого року. Споживання зросло на 6,9% - до 92,2 млрд кВт-год.

Про це повідомляє прес-служба НЕК Укренерго.

«Головними причинами є відсутність у 2021 році суворих карантинних заходів щодо протидії розповсюдженню COVID-19, як наслідок зростання споживання відбулося у всі місяці, але найбільше у березні та квітні — на 11,6% та 12,4% відповідно. Крім того, у липні 2021 року спостерігалася спекотніша погода, ніж у липні 2020 року (23,7°С проти 21,9°С), що призвело до збільшення споживання на 7,2%», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за вказаний період порівняно із січнем-вереснем минулого року споживання збільшили усі групи споживачів, крім агропідприємств (-5,9%).

Найбільше зросло споживання у групи непромислових споживачів (малий та середній бізнес) – на 18,1%, будівництва – на 15%, транспорту – на 9,4%.

Енергетична криза в Європі: як країни ЄС пропонують проводити реформу енергоринкуЯк у Європейському Союзі пропонують реформувати енергетичний ринок, дивіться на інфографіці.

У прес-службі зазначають, що це також пов'язано з відсутністю суворих карантинних обмежень.

Водночас, споживання електроенергії населенням збільшилося на 5,6%, а промисловістю – на 6,7%.

В Укренерго додали, що всі галузі індустрії наростили своє споживання. Найбільше – виробники будівельних матеріалів – на 17,1% та машинобудівники – на 14,1%.

Укренерго також зазначає, що у структурі споживання електроенергії за січень-вересень 2021 року порівняно з аналогічним періодом 2020 року відбулося значне зменшення частки населення (з 30,9% до 30,5%) та одночасне збільшення групи непромислових споживачів (з 6,1 % до 6,7%). Це пояснюють відсутністю цьогорічного карантину.

Нагадаємо, раніше ми писали, чи справді Україна опинилася на порозі енергетичної кризи.

Також, Україна відновлює імпорт електроенергії з Білорусі.

Окрім цього, Нацбанк очікує на різке підвищення тарифів на електроенергію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: