Шмигаль висловився щодо можливої закупівлі електроенергії в Білорусі

Читать на русском
Денис Шмигаль про закупівлю електроенергії в Білорусі – така можливість є, це прерогатива енергетичних компаній.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

На даний момент є можливість закупівлі електроенергії в Білорусі, рішення щодо закупівлі залишається прерогативою енергетичних компаній України.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу за результатами поїздки до Запорізької області у вівторок, 2 листопада, пише інтерфакс-Україна.

Енергетична криза в Європі: як країни ЄС пропонують проводити реформу енергоринкуЯк у Європейському Союзі пропонують реформувати енергетичний ринок, дивіться на інфографіці.

«З 1 листопада НКРЕКУ не продовжила заборону імпорту електроенергії. Тому фізично та юридично можливість імпортувати електроенергію з Республіки Білорусь до України існує. Це вже питання до компаній, до енергетичного ринку - чи він скористається цим, чи буде така необхідність. Така можливість є», – сказав Шмигаль.

Він додав, що фізична можливість імпорту електроенергії з Білорусі становить 900 МВт.

«Якщо компанії домовляться між собою про таку співпрацю, то очевидно, що вона можлива», - сказав Шмигаль, додавши, що поки що таких угод немає.

Днями в енергокомітеті Ради заявляли, що з 1 листопада Україна не почне імпортувати електроенергію із Росії та Білорусі.

Нагадаємо, заборона на імпорт електроенергії з Білорусі та РФ діє з кінця травня. Наприкінці вересня її продовжили на місяць – до листопада.

У жовтні повідомлялося, що Україна відновлює імпорт електроенергії з Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: