Україна відновлює імпорт електроенергії з Білорусі

Читать на русском
В Україні заявили про дефіцит вугілля на державних ТЕС, тому з 1 листопада Україна відновить імпорт електроенергії  з Білорусі.
Pixabay

В Україні заявили про дефіцит вугілля на державних ТЕС, тому з 1 листопада Україна відновить імпорт електроенергії з Білорусі.

Про це повідомляють в РБК-Україна з посиланням на підсумки аукціону «Укренерго» на право імпортувати електроенергію в листопаді.

Зазначають, що на аукціоні, який відбувся сьогодні, 27 жовтня, відповідні потужності викупила державна компанія «Енергоатом».

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Відомо, що підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» викупив перетин для імпорту з Білорусі в листопаді потужністю 885 з 900 доступних МВТ. Ще 15 МВт придбало ТОВ «Електро Ком'юніті».

Раніше повідомляли, що 27 жовтня оператор «Укренерго» проведе аукціон на міждержавні перетини, зокрема з РФ та Білоруссю, за резервною процедурою.

Нагадаємо, заборонити імпорт зажадало Міненерго. Там відзначили, що це суперечить стратегічним цілям України в сфері енергетики і потенційно загрожує енергетичній безпеці.

У лютому Україна відновила імпорт через втрату чинності заборони НКРЕКП.

А вже 26 травня Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відмовилася від імпорту електроенергії з Росії та Білорусі на чотири місяці – до 1 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: