Стало відомо, яку вакцину більше не використовуватимуть у Нідерландах

Читать на русском
Рада з охорони здоров'я Нідерландів вже рекомендувала людям, які отримали перше щеплення AstraZeneca, зробити друге щеплення Pfizer.
фото: BBC

Жителям Нідерландів більше не пропонуватимуть вакцинуватися від коронавірусу препаратом AstraZeneca.

Про це повідомляє видання NOS.

Зазначається, що міністр охорони здоров'я країни Уго де Йонге у листі до Палати представників повідомив, що вакцина майже не використовувалася, і з літа не було нових поставок. Право на її отримання мали лише люди, які народилися 1960 року або раніше.

Згідно зі словами міністра, за останні тижні лише кілька людей записалися на укол AstraZeneca. Люди, які вже зробили перше щеплення AstraZeneca і записалися на другу дозу, будуть вакциновані препаратом Pfizer.

Влітку Рада з охорони здоров'я Нідерландів вже рекомендувала людям, які отримали перше щеплення AstraZeneca, зробити друге щеплення Pfizer. Це також спричинило припинення закупівель вакцин AstraZeneca.

Навесні в Нідерландах призупиняли використання вакцини AstraZeneca після того, як у Данії та Норвегії заявили про можливе утворення тромбів. Потім відновили вакцинацію, але тільки для людей віком до 60 років.

Варто зазначити, що кількість нових інфекцій у Нідерландах зростає протягом місяця, і досягла найвищого рівня з липня місяця у минулому тижні. За даними уряду, близько 84% дорослого населення Нідерландів повністю вакциновано COVID-19.

Нагадаємо, що у МОЗ України запропонували дві схеми комбінації вакцин від коронавірусу.

Раніше повідомлялося про те, що дві країни Європи призупинять використання вакцини Moderna.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: