Дві країни Європи призупинять використання вакцини Moderna: відома причина

Читать на русском
У серпні використання вакцини Moderna призупинила Японія, заявивши про забруднення сторонніми речовинами.
фото з відкритих джерел

Влада Швеції і Данії заявили, що припинять використання вакцини Moderna від COVID-19 для молодших вікових груп після повідомлень про можливі рідкісні побічні ефекти.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Згідно з повідомленням, шведське агентство громадської охорони здоров’я призупинить вакцинацію людей, які народилися в 1991 році і пізніше, оскільки, як зазначили у відомстві, дані вказують на зростання міокардиту і перикардиту серед тих, хто у цій віковій категорії отримав вакцину Moderna.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

При цьому, влада Данії вказала на те, що вже використовує вакцину Pfizer/Biontech в якості основної для категорії віком 12-17 років, але вирішено призупинити використання вакцини Moderna для тих, кому не виповнилося 18 років.

Наразі Євросоюз визнає чотири вакцини: AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna і Johnson & Johnson.

У жовтні Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) дало дозвіл на видачу додаткової дози вакцин розробки компаній BioNTech/Pfizer або Moderna проти COVID-19 особам, у яких ослаблений імунітет.

Зокрема, у серпні використання вакцини Moderna призупинила Японія, заявивши про «забруднення сторонніми речовинами».

Не тільки COVID-19: що відомо про новий вірус, яким заражаються діти в усьому світіЗа попередніми висновками, через карантинні заходи у дітей не виробився імунітет проти нової загрози.

Нагадаємо, що в ЄС рекомендували бустерні дози вакцин для деяких пацієнтів.

Також, в Україні закінчується створення відразу двох українських вакцин від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: