«Право на владу»: скільки ще триватимуть «мажорні» ДТП та чому ворог заворушився на Донбасі

Читать на русском
В ефірі Право на владу 4 листопада йтиме мова про мажорні ДТП та про чергові дії агресора біля українського кордону і на Донбасі.

Ввечері 26 жовтня в Харкові сталась смертельна ДТП за участі підлітка, сина заможних батьків. Виявилось, що це не перший проступок юнака, який раніше стріляв по людях із пневматичної зброї у супермаркеті. Він - не перший мажор, який безкарно ігнорував закони. Скільки ще триватимуть смертельні перегони на дорогах? Чому в більшості випадків винним вдається уникнути відповідальності? Що має зробити держава, щоби покласти цьому край? Про це йтиме мова сьогодні у суспільно-політичному проєкті «Право на владу» з Наталею Мосейчук о 21.45.

Також гості студії говоритимуть про чергові дії агресора біля українського кордону та на Донбасі. Що там відбувається? Чому ворог заворушився? Чому офіційні коментарі часом суперечать повідомленням з лінії зіткнення?

Найрезонансніші смертельні ДТП: що сталося із винуватцями аварій та на якому етапі справиЯкими були найбільш резонансні ДТП в Україні за останні роки та чим закінчилася справа, дивіться на інфографіці.

У розмові візьмуть участь: генеральний прокурор Ірина Венедіктова, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, волонтер, автогонщик, радник міністра оборони (2014-2019) Олексій Мочанов, начальник Генерального штабу Збройних Сил України Сергій Шаптала, генерал-майор СБУ, експерт з питань державної безпеки Василь Вовк, народний депутат «Опозиційна платформа - За життя» Нестор Шуфрич, головний редактор сайту «Цензор.нет» Юрій Бутусов, кореспондент агенції УНІАН в РФ Роман Цимбалюк, постраждала у ДТП Оксана Євтєєва, адвокат Ігор Черняк, син загиблого у ДТП Артем Носов, засновник громадської ініціативи «ЗупиниЛося» Костянтин Андріюк, засновник інтернет-порталу dtp.kiev.ua Влад Антонов, правник Геннадій Друзенко.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з діями або з загальновідомими фактами.

Нагадаємо, у Харкові в районі перехрестя вулиці Одеської та проспекту Гагаріна у вівторок, 26 жовтня, сталася масштабна ДТП. В результаті повідомлялося про загибель однієї людини та поранення чотирьох. Автомобілі повністю зруйновані.

30 жовтня The Washington Post повідомило про те, що чиновники в США та Європі стривожені через те, що російські війська вкотре починають накопичуватися біля кордонів України. Росія знову, як і навесні, демонстративно нарощує біля кордонів ударний військовий кулак, загрожуючи нападом.

У той же час, 1 листопада Головне управління Міноборони заявило про те, що не зафіксувало додаткового перекидання російських сил на кордон із Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: