ДТП у Харкові: стали відомі результати експертизи на алкоголь та наркотики

Читать на русском
У прокуратурі озвучили результати аналізів на алкогольне чи наркотичне сп'яніння, які здавав 16-річний водій Infiniti Микола Харківський.
facebook.com/police.kharkov

Представники прокуратури озвучили результати аналізів на алкогольне чи наркотичне сп'яніння, які здавав 16-річний водій Infiniti Микола Харківський.

Як повідомив речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко сьогодні під час брифінгу, 16-річний хлопець не був під дією алкоголю чи наркотиків під час аварії.

ДТП в Харкові: суд узяв підозрюваного під варту без заставиСуд взяв під варту без застави 16-річного підозрюваного у ДТП в Харкові, який на Infiniti спричинив аварію.

«Він здавав аналіз на наркотичне та алкогольне сп'яніння, і ці аналізи показали, що ні в наркотичному, ні в алкогольному сп'янінні він не знаходився», - заявив Чубенко.

За його словами, батьки підозрюваного планують довести, що за кермом був не Микола, повідомляє УП.

«Батьки кажуть, що може це не він перебував за кермом. Це їхня позиція – у нас є докази, і надалі, під час слідства, ми збиратимемо доказову базу та доводимо свою позицію. Швидкість поки що не встановлена, тільки експертиза може сказати цю цифру. Це близько 180 кілометрів на годину – це орієнтовна швидкість», - розповіли у прокуратурі.

Чубенко додав, що батьків 16-річного Миколи можуть притягнути до відповідальності.

«Йому на момент ДТП 16 років. Особа не може у такому віці керувати автомобілем. Батьки мали розуміти і не допускати. Відповідальність можлива як у адміністративному напрямі – складання протоколу батьків за невиконання батьківських обов'язків. Або в рамках кримінального провадження, тому що дії призвели до таких тяжких наслідків, смерті людей», - заявив він.

Нагадаємо, увечері 26 жовтня у Харкові автомобіль Infiniti під керуванням 16-річного водія на великій швидкості врізався у Chevrolet. Внаслідок зіткнення водій Chevrolet помер на місці ДТП, трьох пасажирів Infiniti відвезли до лікарні.

Сьогодні 16-річного Миколу Харківського заарештували на 60 діб без права на внесення застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: