У Росії повідомлятимуть до прокуратури про противників вакцинації

Читать на русском
Відділенням Росздравнадзору доручено виявляти громадян, чия діяльність має ознаки правопорушень за статтями 207.1 та 207.2 Кримінального кодексу РФ.
Ілюстративне фотоФото: dw.com

Російська Федеральна служба з нагляду у галузі охорони здоров’я (Росздравнадзор) доручила територіальним органам повідомляти до слідчих органів та прокуратури про громадян, які беруть участь в кампанії проти вакцинації. При цьому, наказано приділити особливу увагу медпрацівникам, які виступають проти вакцинації.

Про це повідомляє видання «Медвестник», з посиланням на копію відповідного листа.

Зазначається, що відділенням Росздравнадзору доручено виявляти громадян, чия діяльність «має ознаки правопорушень» за статтями 207.1 та 207.2 Кримінального кодексу Росії.

Перша стаття передбачає покарання за публічне поширення явно неправдивої інформації про обставини, що становлять загрозу життю та безпеці громадян. Друга – за громадське поширення свідомо хибної суспільно значущої інформації, що спричинило тяжкі наслідки. За ці порушення можливе покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Антивакцинатори мітингують у Києві: що пишуть у соцмережахМітинг проти ковід-вакцинації відбувається у Києві. Що про це думають у соцмережах – у добірці.

При цьому, територіальні органи зобов’язані письмово повідомляти Росздравнадзору про передачу інформації до прокуратури або слідчих органів регіонів упродовж трьох днів.

Повідомляється, що документ підписала керівниця Росздравнадзору Алла Самойлова, його справжність виданню підтвердили у пресслужбі відомства. Джерело видання розповіло, що цей лист з’явився після засідання оперативного штабу МОЗ. На ньому обговорювалися заходи протидії руху проти щеплень, і «МОЗ було налаштоване жорстко».

Нагадаємо, що Росія продовжує застосовувати тортури щодо незаконно утримуваних українців.

Раніше омбудсмен повідомила про вирок суду РФ для чотирьох кримських татар.

Окрім цього, російський «Газпром» в черговий раз зменшив транзит газу через Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: