Голова МОЗ відреагував на мітинг антивакцинаторів у Києві

Читать на русском
Голова МОЗ Віктор Ляшко прокоментував акції протесту противників вакцинації від коронавірусу, які відбуваються 3 листопада у Києві.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко прокоментував акції протесту противників вакцинації від коронавірусу, які відбуваються у середу, 3 листопада, у столиці.

Свою думку він висловив під час щоденного брифінгу. Трансляція велася на сторінці МОЗ у Facebook.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

«Це глузування з наших медиків і з родин, які, на жаль, втратили своїх рідних через ковід. У реанімаціях цей антивакцинаторський дух швидко зникає, а підроблені сертифікати не працюють. Хочу, щоб ви це усвідомили саме зараз», – сказав він.

Міністр знову закликав вакцинуватися, отримувати лише перевірену інформацію з офіційних джерел та не вірити фейкам про вакцинацію.

За даними Ляшка, кожен третій дорослий в Україні вже вакцинований, принаймні, однією дозою, а кожен четвертий повністю вакцинований.

Він також очікує, що найближчими тижнями попит на вакцинацію другою дозою зросте вдвічі, а попит на першу дозу не зменшиться.

Нагадаємо, сьогодні у Києві проходить мітинг антивакцинаторів. Активісти блокують рух в урядовому кварталі, а також протестують під будинками Ради та Офісу президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: