«Право на владу»: хто роздмухує антивакцинаторські настрої та чи вдасться зупинити підробку COVID-сертифікатів

Читать на русском
В ефірі Право на владу 28 жовтня мова йтиме про загрозливу ситуацію з поширенням коронавірусу та проблему масових підробок сертифікатів вакцинації.
Слово і діло

В Україні стрімко погіршується ситуація з коронавірусом. У світі країну вносять до списку небезпечних держав через масштабне поширення Covid-19, а щоденні сумні рекорди смертності та нових заражень лякають. Водночас, чимало українців й досі на поспішають робити щеплення. Що важливіше: колективна безпека чи особиста свобода вибору? Хто і навіщо роздмухує антивакцинаторські настрої? Про це йтиме мова сьогодні у суспільно-політичному проєкті «Право на владу» з Наталею Мосейчук о 21.45.

Також гості студії говоритимуть про те, що багато громадян купують Covid-сертифікати на чорному ринку, однак, чи здатна чинна влада зупинити цю хвилю підробок? Коли лікарні вже не зможуть приймати нових хворих та що насправді відбувається з пацієнтами за стінами інфекційних відділень?

Недоліки у комунікації: чи вдасться змінити ставлення до вакцинаціїПопри наявність вакцини та налагоджений процес щеплень, Україна показує одні з найгірших темпів вакцинації населення. За яких умов українці здатні змінити ставлення до вакцинації ‒ аналізував Олександр Радчук.

У розмові візьмуть участь: секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, голова Комітету ВР із питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, лікарка-інфекціоністка, експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова, голова Національної поліції Ігор Клименко, народна депутатка, об’єднання «Справедливість» Ольга Стефанишина, народний депутат, «Опозиційна платформа - За життя» Нестор Шуфрич, в.о. Харківського міського голови Ігор Терехов, міський голова Моршина Руслан Ільницький, власник мережі магазинів медичного обладнання Олексій Давиденко, представник ГО «Вакцинація: вільний вибір» Захар Мілютін, тощо.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з діями або з загальновідомими фактами.

Нагадаємо, 26 071 новий випадок COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 28 жовтня 2021 року. Зокрема, захворіли 1830 дітей та 477 медпрацівників. Це найбільший показник добової захворюваності з початку пандемії. Попередній рекорд зафіксували 22 жовтня — коли коронавірус виявили у 23 785 осіб за добу.

27 жовтня в Чернігівській та Сумській областях правоохоронці викрили торгівлю підробленими COVID-сертифікатами. Вартість складала від 3 тисяч гривень до 250 доларів.

У Києві також виявили продаж підроблених сертифікатів вакцинації.

В Офісі Генпрокурора обіцяли жорстко реагувати на такі порушення закону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: