Україна не імпортуватиме електроенергію з Білорусі з 1 листопада – Герус

Читать на русском
Україна не буде імпортувати електроенергію із Російської Федерації та Білорусі з 1 листопада.
Pixabay

Україна не буде імпортувати електроенергію із Російської Федерації та Білорусі з 1 листопада.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

«Компанія Інтер РАО 20 жовтня оголосила аукціон на продаж електроенергії, але 21 жовтня відповідний аукціон був відмінений. Також з 1 листопада не буде імпорту електроенергії із Білорусі, відповідні аукціони на продаж електроенергії не були проведені», – йдеться в повідомленні.

Нестача вугілля та проблеми з електроенергією: чи справді Україна опинилась на порозі енергетичної кризиЧи загрожує найближчим часом Україні енергетична криза і чи може від цього постраждати населення, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Він також додав, що вчора, 29 жовтня, на складах семи ТЕС не витримувалися мінімальні запаси вугілля, які обов’язково мають бути дотримані згідно умов ведення ліцензійної діяльності.

Нагадаємо, у Нацбанку очікують високі теми зростання тарифів на електроенергію наступного року, а газ, навпаки, дешевшатиме.

Раніше повідомлялося, що Україна відновлює імпорт електроенергії з Білорусі.

Також стало відомо, що українські компанії вже мають контракти на постачання вугілля у листопаді з Польщі, Казахстану та Південно-Африканської республіки. Перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко заявив, що частка імпорту вугілля у листопаді зросте у порівнянні з жовтнем, проте роботу теплової генерації здебільшого забезпечує українське вугілля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: