СБУ заблокувала канал реалізації контрафактних сигарет

Читать на русском
З'ясовується збитки, завдані державі через несплату податків від нелегальної торгівлі підакцизної продукцією.

Співробітники СБУ заблокували канал масштабної реалізації контрафактних тютюнових виробів.

Нелегальний бізнес приносив його власникам мільйонні прибутки, повідомляється на сайті спецслужби в четвер, 23 вересня.

За попередніми даними, підакцизні сигарети закуповували «в чорну» у посередників заводів-виробників. Їх зберігали на підпільних складах в Івано-Франківській та Житомирській областях. Оптові партії контрафакту реалізовували практично в усі регіони країни під виглядом продукції відомих іноземних брендів: як із підробленими марками акцизного податку, так і без них.

Торгівля і контрабанда наркотиків: скільки випадків виявили за п'ять роківНаціональна поліція в минулому році щодня розкривала 60 злочинів, пов'язаних з наркотиками.

За даними слідства, «клієнтів» (переважно власників малого та середнього бізнесу) ділки знаходили через спеціально створену платформу в месенджері Telegram. Замовникам сигарети надсилали через послуги поштового зв'язку.

Під час 12 одночасних обшуків, проведених в декількох регіонах України, правоохоронці вилучили: сировина для виготовлення тютюнових виробів і підготовлену до збуту продукції більш ніж на мільйон гривень; комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності; чорнову документацію і банківські картки, за якими проводились розрахунки і легалізація коштів; більше 2 млн гривень готівкою.

Порушено кримінальну виробництво за статтею про виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї (ч.1 ст.199 КК України).

З'ясовується збитки, завдані державі через несплату податків від нелегальної торгівлі підакцизної продукцією.

Раніше СБУ викрила схему контрабанди в аеропорту «Бориспіль».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: