З 2022 року сигарети в Україні ще сильніше зростуть в ціні

Читать на русском
В першу чергу подорожчання сигарет пов'язане з тим, що український уряд щороку приймає рішення про підвищення тютюнового акцизу в середньому на 20 відсотків
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні в 2022 році тенденція зростання цін на сигарети тільки продовжиться. В середньому протягом року ціна на пачку сигарет зросте на 8 гривень, а найдешевші сигарети обійдуться українцям, що палять в мінімум 50 грн.

Про це повідомляє «Обозреватель».

В першу чергу подорожчання сигарет пов'язане з тим, що український уряд щороку приймає рішення про підвищення тютюнового акцизу в середньому на 20%. При цьому в уряді мотивують таке рішення положеннями Угоди про асоціацію з Європейським союзом, яку підписала Україна - там присутнє таке зобов'язання.

Експерти заявили виданню, що такими заходами ЄС намагається захистити власні тютюнові ринки від захоплення хоча і менш якісними, зате набагато дешевшими українськими сигаретами. При цьому уникнути підвищення цін на сигарети все одно не вдасться.

Антитютюновий законопроєкт: хто з депутатів подавав правкиХто з народних депутатів та які правки подавав до антитютюнового законопроєкту – на інфографіці.

Так, згідно з даними видання, середня ціна за пачку у 2022 році буде на рівні 50 грн, у 2023 - 70 грн, у 2024 році - 84 грн, а у 2025 році - 101 грн. Таким чином, кращим українцям залишається тільки два виходи - або кидати палити, або переплачувати за сигарети у кілька разів.

Нагадаємо, що на тлі подорожчання сигарет в Україні пишним цвітом розквітла двостороння контрабанда тютюнових виробів - в Україну та з України. Так, у серпні прикордонники викрили склад з тютюновими виробами на Буковині. Згідно з попередніми даними, сигарети швидше за все підготували для переміщення в Румунію.

А наприкінці вересня співробітники СБУ заблокували канал масштабної реалізації контрафактних тютюнових виробів. Контрафактні сигарети закуповували безпосередньо з заводів і реалізовували практично в усі регіони країни під виглядом продукції відомих іноземних брендів: як з підробленими марками акцизного податку, так і без них.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: