Венедіктова не порушує справу на нардепа за контрафактні цигарки – САП

Читать на русском
Очільниця Офісу генпрокурора вже декілька місяців не вносить відомості стосовно нардепа до Єдиного реєстру досудових розслідувань на запит антикорупційних органів правопорядку.
Ірина Венедіктова

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова вже три місяці не порушує кримінальне провадження стосовно народного депутата, який нібито причетний до незаконного переміщення через державний кордон контрафактних цигарок і їх подальший продаж в країнах Європейського союзу.

Про це йдеться у відкритому листі прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і діло».

«Просимо генпрокурора сприяти прокурорам САП та виконати вимоги КПК, зокрема щодо виключного обов'язку внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення народним депутатом України тяжкого кримінального правопорушення, що завдає державі багатомільйонних збитків (відповідні матеріали САП направлено ще три місяці тому) та прийняти рішення про створення міжнародної слідчої групи», – закликають у прокуратурі.

За інформацією САП, ця група має розслідувати факти незаконного переміщення через державний кордон контрафактних тютюнових виробів і їх подальший продаж в країнах Європейського союзу. У прокуратурі додали, що раніше генпрокурорка відмовила у створенні такої групи, попри клопотання представників Румунії та Італії через Євроюст, а також НАБУ.

Нагадаємо, Верховна рада скасувала недоторканність нардепів. Однак, згідно нових вимог, справи на нардепів має відкривати виключно генеральний прокурор або виконувач його обов'язків. Тому у САП і НАБУ просили президента Володимира Зеленського ветувати цей законопроект.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: