В Україні злетіли ціни на алкоголь і сигарети

Читать на русском
Серед алкогольних напоїв найвідчутніше подорожчало пиво, серед сигарет найсильніше зросли ціни на сигарети з фільтром вітчизняних марок
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

За рік в Україні значно подорожчали алкогольні напої та тютюнова продукція вітчизняного виробництва.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

У повідомленні сказано, що серед алкогольних напоїв найвідчутніше подорожчало пиво — на 5,2%, тобто до 18,35 грн за 0,5 л. Вартість 0,5 л горілки також піднялася, але не настільки критично — на 1,2% (до 93,33 грн). Найменше подорожчання торкнулося вартість винної продукції - на 0,8% (до 67,74 грн за 0,75 л).

В Україні у 2020 році зросли ціни майже на весь алкогольВ Україні за 2020 рік злетіли ціни на майже всі алкогольні напої. Винятком стало тільки столове вино.

Також наголошується, що по Україні у квітні поточного року в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року сигарети з фільтром вітчизняних марок продавалися в середньому по 46,22 грн за пачку (20 шт.) і ця ціна на 20,1% вище, ніж роком раніше. Сигарети без фільтра в середньому подорожчали на 19,3% — до 41,58 за пачку.

Раніше голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ради Данило Гетманцев розповів про втрати державного бюджету від тіньової економіки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: